• slide

Akupunktur Mai

erbjuder kinesisk akupunktur i Kampen i Helsingfors

Med akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin behandlas en stor mängd olika sjukdomar och hälsoproblem. Mina kunder söker ofta vård pga olika värk- eller smärttillstånd, migrän, stress, sömnlöshet, barnlöshet, menopaus, nedstämdhet mm.

Nu också bokning online!

  • slide

KERSTIN SMEDS

"Sluta kämpa - börja leva"  (Sanna Ehdin)

VEM JAG ÄR?

Jag arbetar som akupunktör sedan år 2013. Ursprungligen utbildade jag mig och arbetade som agronom i ett par decennier. I och med en skada år 2007 fick jag hjälp av akupunktur. Detta gjorde att jag ”hittade” den kinesiska medicinen. På den vägen är jag fortfarande. 

MIN AKUPUNKTURUTBILDNING

Jag har gått en treårig utbildning i Akupunkturakademin i Stockholm åren 2010-2013. Den obligatoriska praktiken utförde jag dels i Kina på Jiangxi University hospital of Traditional Chinese Medicine och dels hos en erfaren akupunktör i Helsingfors. Därefter har jag deltagit i fortbildningskurser i smärtbehandling, sömnlöshet, fertilitet, behandling av trauma och emotionella problem, kostrådgivning mm.

  • slide

KINESISK MEDICIN

Kinesisk medicin är en flertusenårig vårdform och akupunktur är den del av kinesiska medicinen som är mest känd i västvärlden. Med akupunktur behandlar man samma sjukdomar och hälsoproblem som inom västerländsk medicin. I behandlingen strävar man efter att vårda individen som en helhet, såväl fysiskt som psykiskt, och att hitta grundorsaken till hälsoproblemen eller sjukdomen och inte enbart behandla de olika symptomen.  Allt i vår omgivning, såsom livsstil, miljö, diet, fysisk aktivitet, relationer, stressfaktorer, med mera, påverkar och formar oss, till den individ vi är i dag. 

TILL VAD ANVÄNDS AKUPUNKTUR?

Världshälsoorganisationen WHO har gjort upp en lista över ett stort antal hälsoproblem och sjukdomar som kan behandlas med hjälp av kinesisk medicin. 

Nedan ett litet urval av dessa:
* allergi, astma, exem
* hormonell obalans, mensproblem, infertilitet, klimakteriebesvär
* migrän, huvudvärk, yrsel
* olika smärttillstånd såsom rygg-, nack- och ledbesvär, ischias, reuma, fibromyalgi
* sömnlöshet, trötthet, nedstämdhet, ångest, stress
* matsmältningsbesvär som magkatarr, diarré, förstoppning, uppsvälldhet, illamående
 och många andra sjukdomar. 


Kontakta mig för frågor.

  • slide

BEHANDLINGAR

Behandlingen utförs alltid utifrån patientens individuella behov. Alla människor, även om de har liknande besvär, har var och en sin egen historia och därmed är behandlingen olika från individ till individ.  Det är mycket individuellt hur många behandlingar som behövs, men allmänt kan sägas att ett långvarigt problem, kräver längre vårdtid. 

En grundlig intervju och kinesisk pulsdiagnostik ingår som en del av hälsobedömningen Förutom akupunktur kan moxa (värmebehandling) eller torrkoppning ingå i behandlingen. I behandlingen använder jag tunna, patientvänliga nålar. Första besöket tar i allmänhet ca 75 minuter och kostar 90€ (inkl 24% moms), de följande besöken är oftast 45-60 min 0ch kostar 80€ (inkl 24% moms).  

KROPPSAKUPUNKTUR

På kroppen finns sammanlagt över 400 olika akupunkturpunkter. All behandling går ut på erhålla en bättre energibalans, på detta sätt ges koppen möjlighet att börja läka sig själv. En kunnig akupunktör kan ofta nå en god effekt med 5-7 nålar.  

ÖRONAKUPUNKTUR

Öronakupunktur är en självständig del av akupunkturläran och bygger på en teori om att hela människokroppen finns avbildad i örat. Öronakupunktur kan användas som en fristående behandling eller i kombination med kroppsakupunktur. 

  • slide

TA KONTAKT 

Georgsgatan 38 A 4,
2. vån,
00100 Helsingfors.

 

 

Tel. 050 3552638 

 

info(at)akupunktiomai.fi

 

Boka tid online eller per telefon 050 355 2638.
OBS: Förfrågnignar om akuttider samma dag endast per telefon.

 

Även presentkort finns till försäljning.